Linköping, Vallastaden
Joel P.

Band: Tor Sandell, Jonathan Svensson, Niklas Odelholm, Oliver Göthberg och Olle Borg (Rasto)

läs mer och skriv på

I Linköping har flera aktörer på kort tid byggt 1 000 nya bostäder – framför allt i Vallastaden – i form av hyresrätter, villor, radhus och bostadsrätter. När man byggde var mångfalden ledmotiv, vilket visar sig i områdets olika boendeformer. Men aktörerna har glömt en viktig poäng med mångfalden: det är långt ifrån alla som har råd att bo i Vallastaden.

Runt om i Vallastaden finns en massa åkrar som är centralt belägna, med närhet till centrum, universitet, grönområden och fungerande kollektivtrafik. Alla förutsättningar finns för att bygga minst dubbelt så många bostäder i form av hyresrätter till rimlig kostnad – om Linköpings politiker vill!

Om bostadskrisen ska lösas måste politikerna komma till skott. Vi börjar med ett krav på 30 000 nya hyresrätter till rimlig kostnad i hela Sverige – varje år. Därför finns här en namninsamling som ska lämnas över till ansvariga politiker. Genom att skriva under är du med och gör skillnad.

Vi behandlar dina uppgifter enligt personuppgiftslagen. Genom att fylla i ditt namn tillåter du att vi publicerar det på den här sajten och att du kan bli kontaktad i samband med In My Backyard.