Kiruna, nya centrum
Hurula

läs mer och skriv på

I Kiruna pågår just nu en omfattande stadsomvandling som berör 3 200 bostäder, 750 hotellbäddar, stadskärnans kommersiella centrum, offentliga byggnader och runt 1 000 arbetsplatser. Den nya stadskärnan kommer att ligga tre kilometer öster om nuvarande plats, och i nuläget planerar man att bygga 3 000 nya bostäder i och kring det nya centrumet för att klara av flytten och den pågående bostadsbristen. Men om politikerna är med på båten finns det potential för hela 1 000 ytterligare hyresrätter – som folk har råd att bo i!

Om bostadskrisen ska lösas måste politikerna komma till skott. Vi börjar med ett krav på 30 000 nya hyresrätter till rimlig kostnad i hela Sverige – varje år. Därför finns här en namninsamling som ska lämnas över till ansvariga politiker. Genom att skriva under är du med och gör skillnad.

Vi behandlar dina uppgifter enligt personuppgiftslagen. Genom att fylla i ditt namn tillåter du att vi publicerar det på den här sajten och att du kan bli kontaktad i samband med In My Backyard.