Helsingborg
Julia Adams

läs mer och skriv på

I Helsingborg har det byggts mycket under en period. Men precis som i flera andra svenska kommuner handlar det inte bara om att bygga mycket – utan även om att bygga rätt. Detta har varit särskilt problematiskt i Helsingborg eftersom det finns en stor mängd studenter i området som är i särskilt behov av billigare hyresrätter. Efter en satsning på dyra och svårtillgängliga bostäder kommer nu byggtakten att bromsa, och bostadsbristen riskerar bli ännu värre. Men i kontrast till verkligheten ser man i Helsingborg en bostadspotential på 700 nya hyresrätter per år – hyresrätter som människor har råd att bo i.

Om bostadskrisen ska lösas måste politikerna komma till skott. Vi börjar med ett krav på 30 000 nya hyresrätter till rimlig kostnad i hela Sverige – varje år. Därför finns här en namninsamling som ska lämnas över till ansvariga politiker. Genom att skriva under är du med och gör skillnad.

Vi behandlar dina uppgifter enligt personuppgiftslagen. Genom att fylla i ditt namn tillåter du att vi publicerar det på den här sajten och att du kan bli kontaktad i samband med In My Backyard.